Acne Gemert

Puistjes, mee-eters en ontstekingen, ze kunnen uw leven negatief beïnvloeden en u onzeker maken. Heeft u alles al geprobeerd bij het verminderen van acne, maar heeft niets geholpen? Bloom Schoonheidsinstituut is acne specialist en kan u resultaatgericht en zichtbaar van acne afhelpen.

Acne, hoe ontstaat het?

Onder invloed van hormonen tijdens de pubertijd, gaan de talgklieren meer talg (vet) produceren. Talg is eigenlijk helemaal geen schadelijke stof, het houdt onze huid soepel en beschermt ons tegen externe invloeden. Wanneer er zich echter te veel talg ophoopt in de talgklier, raakt deze verstopt. Bacteriën vinden dit een fijn plekje om zich te nestelen en zo ontstaat de ontsteking.

Vormen van acne

Acne kan voorkomen op het gezicht, de hals, borst, rug, schouders, decolletè en armen. Alhoewel acne met name aan de pubertijd wordt gelinkt, kunt u hier ook op latere leeftijd nog last van hebben. Naast de ‘normale’ puistjes, zijn er verschillende vormen van acne, namelijk:

Pustels: Pustels zijn grote, rode en pijnlijke ontstekingen met een wit kopje. De ontsteking is diep en ver gevorderd.

Papels: Kleinere rode pukkeltjes zonder wit kopje.

Comedonen: Comedonen zijn mee-eters en kunnen wit of zwart zijn. Bij deze vorm van acne zijn er geen grote ontstekingen, maar zijn er vooral veel kleine onderhuidse pukkeltjes zichtbaar.

Nodules: Een zeer ver gevorderde vorm van acne en ook de meest pijnlijke. Nodules ontstaan wanneer de ontsteking, door veel druk op de wand van de porie, doorbreekt en rondom de porie in de tweede huidlaag terecht komt.

Cystes: Pijnlijke, met pus gevulde holtes die zich onderhuids vormen en vanwege hun diepte een groter risico op littekens vormen dan andere soorten puisten.

Acne behandeling

Door middel van peelings kan acne zichtbaar worden verminderd. De Salicylic Peel van Mesoestetics is bijvoorbeeld zeer geschikt voor de huid met acne. Deze peeling bestaat uit salycylzuur en is ideaal voor de behandeling van de vette huid met huidoneffenheden.

De exclusieve formule van Salicylic_Peel laat toe om het teveel aan talgproductie te reguleren en de hyperactiviteit van de follikels te kalmeren. Dit zuur is dan ook bij uitstek aangewezen om acnéhuiden en huiden met talgproblemen te behandelen. Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid en reinigt de poriën.

Acne behandelplan

Tijdens het intakegesprek worden uw wensen besproken. De huid wordt geanalyseerd en naar aanleiding van deze twee stappen, stel ik het behandelplan samen. Hierin staat precies vermeld hoeveel behandelingen er nog zijn om het gewenste resultaat te bereiken en welke huidverzorgingsproducten bijdragen aan de snelste resultaten.

Prijs acne behandeling

€ 30,-. Behandeling van 30 minuten.