Anti-aging Gemert

Begint u steeds vaker last te krijgen van rimpeltjes en lijntjes? Stoort u zich aan een slapper wordende huid of merkt u meer pigmentvlekken op? Bloom Schoonheidsinstituut in Gemert is anti-aging specialist en helpt u zichtbaar aan een jeugdige en stralende huid!

Huidveroudering, hoe gaat dat precies?

Vanaf ongeveer ons 25e levensjaar begint de huid tekenen van huidveroudering te laten zien. Dit komt doordat de huid minder belangrijke stoffen aanmaakt, zoals elastine en collageen.

Collageen is een eiwit en één van de belangrijkste stoffen in de huid die ervoor zorgt dat deze stevig en egaal blijft. Naarmate we ouder worden, vermindert de collageenproductie gemiddeld met 1% per jaar.

Elastine is het stofje in de huid die ervoor zorgt dat deze elastisch blijft. Wanneer de huid hier minder van produceert, ontstaat er volumeverlies en huidverslapping.

Daarnaast zijn vocht en vet zeer belangrijk voor de huid. Zo zal een tekort aan vocht droogtelijntjes veroorzaken en een tekort aan vet (talg) zorgt ervoor dat de huid minder goed is beschermd tegen uitdroging en bacteriën.
 

Wanneer beginnen met anti-aging behandelingen?

Het is belangrijk om tijdig te beginnen met anti-aging behandelingen. Zoals we eerder hebben kunnen lezen, begint huidveroudering al vrij vroeg. Hoe eerder u zorg draagt voor uw huid, hoe minder deze tekenen van huidveroudering zal laten zien.

Tekenen van een ouder wordende huid:

  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken.
  • Rimpels en lijntjes.
  • Verslapping.
  • Grove poriën, slechtere huidstructuur.
     

Redenen van huidveroudering

De huid veroudert door zowel interne als externe factoren. Tot de interne factoren behoren bijvoorbeeld een slechte doorbloeding. Hierdoor worden essentiële werkstoffen minder goed naar de huid getransporteerd. Een bindweefselmassage is de ideale behandeling om de bloedcirculatie weer opgang te brengen, waardoor niet alleen de huid weer gaat stralen, maar er ook zichtbaar jeugdiger uitziet. Erfelijkheid is een andere interne factor.

Tot de externe factoren behoren roken, overmatige blootstelling aan zonlicht, een algeheel ongezonde levenswijze en het verkeerd gebruiken van cosmeticaproducten.

Huidverjongende behandelingen

De anti-aging behandeling bij Bloom Schoonheidsinstituut in Gemert zijn er allemaal op gericht om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Door deze verbetering zult u zichtbare resultaten zien; rimpels verminderen, de huid ziet er stralend en gezond uit, pigmentvlekken nemen af en de gezichtscontouren zijn strakker.

Er zijn verschillende schoonheidsbehandelingen voor het verjongen van de huid. Zo kunt u kiezen voor:

Bindweefselmassage

Micro-needling

Microdermabrasie

Peelings

Welke behandeling voor u het beste is geschikt, wordt tijdens het intakegesprek besproken.